Copane cu sos de masline si ciuperci

Copanele de pui se parlesc pe flacara, se spala in cateva jeturi de apa rece, apoi se scot si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie. Dupa aceea,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 copane
  • 2 legaturi ceapa
  • 2 fire usturoi verde
  • 500 gr ciuperci
  • 500 gr piure de rosii
  • 200 gr masline
  • 3-4 linguri ulei de floarea sorelui
  • sare
  • piper alb si negru
  • cimbru proaspat
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Copanele de pui se parlesc pe flacara, se spala in cateva jeturi de apa rece, apoi se scot si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie. Dupa aceea, se prajesc in ulei incins. Se lasa la foc mic pana ce se rumenesc uniform.

In acest timp, se curata ceapa, usturoiul si ciupercile, se spala, se taie bucati medii si se pun peste copanele rumenite. Se inabusa si se lasa sa fiarba in sucul propriu. Dupa ce a scazut sucul, se toarna piureul de rosii, se pun maslinele care au fost fierte in prealabil si desarate si apoi se baga in cuptor. Se lasa aproximativ 10-15 minute ca sa scada si sa capete o crusta aurie.
Copanele cu sos se servesc ornate cu patrunjel verde din abundenta.

Alte retete:

Mancare de mazare

Tocanita de pui

Conopida la cuptor cu bacon

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...