Costite de porc la gratar

Costitele de porc se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia iute si dulce, se ung cu ulei pe toata suprafata si se stropesc cu vin. Se lasa la mac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg costite de porc
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper alb
  • rosu si negru
  • cimbru
  • boia dulce si iute
  • 1-2 crengute rozmarin
  • 50 ml vin alb sec
  • 2 dovlecei
  • 2 mere
  • 2 ardei
  • 500 gr porumb pentru copt

Mod de preparare

Costitele de porc se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia iute si dulce, se ung cu ulei pe toata suprafata si se stropesc cu vin. Se lasa la macerat aproximativ 40 de minute, timp in care se incinge gratarul. Separat, se curata dovleceii, ardeii, merele si se lasa sa se scurga in sita. Porumbul se condimenteaza cu sare si se pune pe gratarul incins sa se rumeneasca. Se iau costitele din sucul de condimente si se aseaza pe gratar impreuna cu legumele si se lasa sa se rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit bine costitele, se iau de pe gratar si se acopera cu legumele coapte.
Se servesc calde, cu legume si salata verde.

Alte retete:

Friptura de vita la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

Cartofi la cuptor

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de iunie

 Cu ce gasim si ce avem putem prepara o ciorbita gustoasa. Vara consider carnea optionala in ciorba. Dar pentru...

Ciorba taraneasca de iunie
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea