Pentru cotlet de porc cu sos de lamaie (a la grec) ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie. Cotletul se portioneaza in 5 buc, se bate putin si se sareaza.
Pentru cotlet de porc cu sos de lamaie (a la grec) ceapa, morcovii, telina se curata, se spala si se taie. Cotletul se portioneaza in 5 buc, se bate putin si se sareaza. Orezul se curata de impuritati si se spala. Ouale se trec sub jet de apa rece; se separa galbenusurile de albusuri. Lamaia se spala, se extrage sucul. Bucatile de cotlet se aseaza intr-o tava unsa cu 50 ml ulei impreuna cu ceapa, morcovi, telina si se frig la cupor. Faina dizolvata in 100 ml apa se adauga in 50 ml ulei incalzit, apoi in 500 ml apa si smantana si se fierb 5 minute, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Sosul format se strecoara, se amesteca cu galbenusurile de ou si sucul de lamaie si se fierb 3-5 minute. Se toarna peste bucatile de cotlet si se fierb impreuna inca 10 minute. Orezul se inabusa in 25 ml ulei, se adauga 50 ml apa, sare si se fierbe la cuptor la foc moderat in vas acoperit.
Cotletul de porc cu sos de lamaie se serveste cald, cu rosii si garnitura de orez.
Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale De mult imi doream sa pregatesc un pui umplut. Pentru un...
Pui umplut cu legumePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura