Cotlet de porc gradinaresc

Pentru cotlet de porc gradinaresc carnea se spala si se portioneaza in 5 bucati, care se sareaza si se bat putin. Morcovii se curata, se spala si se taie in forma de bastonase.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • fasole verde proaspata/conserva - 350 g/175 g
  • mazare verde proaspata/conserva - 250 g/150 g
  • cotlet de porc - 600 g
  • ulei - 100 g
  • unt - 25 g
  • morcovi - 350 g
  • conopida - 350 g
  • rosii proaspete - 350 g
  • faina - 25 g
  • vin alb - 25 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru cotlet de porc gradinaresc carnea se spala si se portioneaza in 5 bucati, care se sareaza si se bat putin. Morcovii se curata, se spala si se taie in forma de bastonase. Conopida se curata, se spala, se tine in apa rece cu sare si se desface bucatele. Rosiile se spala si se taie jumatati sau sferturi. Fasolea verde si mazarea verde proaspata se curata, se spala, se fierb separat in apa cu sare (cele conservate se scurg de lichid si se trec sub jet de apa rece). Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Conopida se fierbe in apa cu sare. Bucatile de cotlet se trec prin faina si se inabusa in 25 g ulei cu 25 ml apa. Morcovii se inabusa in 25 g ulei cu 100 ml apa; cand sunt aproape gata se adauga conopida, fasole, mazare, sare, piper, cca 50 ml apa si se fierb inabusit 5 minute. Cand legumele sunt fierte se aseaza intr-o tava; deasupra se pun bucatile de cotlet si pe fiecare bucata cate o felie de rosie, se stropesc cu vin si se introduc la cuptor 5 minute.

Cotletul de porc gradinaresc se serveste cald, cu unt si patrunjel verde deasupra.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...