Cotlet de porc vanatoresc

Pentru cotlet de porc vanatoresc morcovii se curata si se spala; jumatate se taie fasii lungi, restul felii. Slanina se taie fasii.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cotlet de porc - 600 g
  • slanina afumata - 50 g
  • untura/ulei - 50 g (ml)
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 150 g
  • orez - 100 g
  • ardei gras - 200 g
  • cartofi - 1 kg
  • faina - 25 g
  • smantana - 100 g
  • apa - 250 ml
  • boia de ardei - 1g
  • mustar - 25 g
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust
  • rosii proaspete/conserva - 400 g/200 g

Mod de preparare

Pentru cotlet de porc vanatoresc morcovii se curata si se spala; jumatate se taie fasii lungi, restul felii. Slanina se taie fasii. Cotletul se spala, se impaneaza cu fasii de morcovi si slanina si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ardeiul gras se spala, se taie fasii subtiri (julien). Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare. Orezul

se alege de impuritati si se spala. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cotletul se introduce la cuptor intr-o tava cu 50 g untura sau ulei si 50 ml apa. Se rumeneste pe ambele parti si se scoate intr-un vas separat. Ceapa si morcovii se inabusa in jiul ramas de la frigerea cotletului, se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, mustar, boia de ardei, foi de dafin, 250 ml apa fiarta, sare si se fierb impreuna 15 minute. Sosul format se paseaza, se adauga smantana si se mai fierbe 5 minute. Orezul se inabusa in 25 g untura sau ulei, se adauga ardei gras, rosii, 250 ml apa si se mai fierb 10 minute la cuptor, intr-un vas acoperit. Cotletul se portioneaza in 5 bucati.

Cotletul de porc vanatoresc se serveste cald.


Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mini rulada cu zmeura

Am pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.

Desert mini rulada cu zmeura
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa