Cotlet de porc vanatoresc

Pentru cotlet de porc vanatoresc morcovii se curata si se spala; jumatate se taie fasii lungi, restul felii. Slanina se taie fasii.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cotlet de porc - 600 g
  • slanina afumata - 50 g
  • untura/ulei - 50 g (ml)
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 150 g
  • orez - 100 g
  • ardei gras - 200 g
  • cartofi - 1 kg
  • faina - 25 g
  • smantana - 100 g
  • apa - 250 ml
  • boia de ardei - 1g
  • mustar - 25 g
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust
  • rosii proaspete/conserva - 400 g/200 g

Mod de preparare

Pentru cotlet de porc vanatoresc morcovii se curata si se spala; jumatate se taie fasii lungi, restul felii. Slanina se taie fasii. Cotletul se spala, se impaneaza cu fasii de morcovi si slanina si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ardeiul gras se spala, se taie fasii subtiri (julien). Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare. Orezul

se alege de impuritati si se spala. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cotletul se introduce la cuptor intr-o tava cu 50 g untura sau ulei si 50 ml apa. Se rumeneste pe ambele parti si se scoate intr-un vas separat. Ceapa si morcovii se inabusa in jiul ramas de la frigerea cotletului, se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, mustar, boia de ardei, foi de dafin, 250 ml apa fiarta, sare si se fierb impreuna 15 minute. Sosul format se paseaza, se adauga smantana si se mai fierbe 5 minute. Orezul se inabusa in 25 g untura sau ulei, se adauga ardei gras, rosii, 250 ml apa si se mai fierb 10 minute la cuptor, intr-un vas acoperit. Cotletul se portioneaza in 5 bucati.

Cotletul de porc vanatoresc se serveste cald.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa