Cotlet de vita cu mousse de spanac

• lasati cotletul la marinat timp de 2 ore in ulei de masline, vin rosu calitativ si sare• vidati

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • cotlet de vita „TBone” 1 buc 500 g (5 cm grosime)
  • ulei turte de masline - 2 linguri
  • nucsoara - 1 varf de cutit
  • piper Cayenne - 1 varf de cutit
  • vin rosu calitativ - 150 ml
  • spanac congelat - 250 g
  • mascarpone - 50 g
  • pesto Rosso - 1 lingurita
  • unt - 25 g
  • seminte de dovleac - 2 linguri
  • usturoi - 1 catel
  • sare - dupa gust

Mod de preparare

• lasati cotletul la marinat timp de 2 ore in ulei de masline, vin rosu calitativ si sare
• vidati cotletul folosind aparatul de vidare FoodSaver, dupa ce l-ati asezonat in prealabil cu nucsoara, piper cayenne si sare dupa gust
• spanacul congelat il dati intr-un clocot
• introduceti cotletul in aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Inox la 56,5 grade Celsius pentru 3 ore, pentru a-l avea perfect medium
• scurgeti spanacul si caliti-l in unt cu usturoi, sare si pesto
• scurgeti-l din nou si adaugati-l in blender impreuna cu semintele de dovleac si branza mascarpone
• mixati pana obtineti o crema pufoasa, omogena
• treceti-o printr-o sita pentru a fi fina
• scoateti cotletul de vita din aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Inox si lasati-l sa se odihneasca cca 30 min
• sotati-l apoi in unt si putin ulei
• se serveste medium.
Pofta buna!

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori mai mult decat esentiali.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Poftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos