Cotlet umplut pe pat de legume

Deoarece cotletul meu era gros si nu stiam cat de batran a fost porcul , care l-a furnizat, am preferat da-l marinez. L-am presarat cu mirodenii pisa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cotlet de porc (1
  • 250 gr) dezosat si curatat de pielite
  • 1213 feli subtiri de jambon afumat
  • acelasi numar de bucatele de branza grasa:
  • telemea de oaie sau mozzarella
  • foi de dafin
  • vin alb
  • mirodenii(cuisoare enibahar
  • cimbru) macinate
  • ulei sau 1 lingura untura
  • Garnitura :
  • morcovi
  • telina
  • pastarnac (cate 300gr din fiecare)
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ardei verde si unul rosu
  • 600g cartofi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Deoarece cotletul meu era gros si nu stiam cat de batran a fost porcul , care l-a furnizat, am preferat da-l marinez. L-am presarat cu mirodenii pisate dar nu cu sare ,si am turnat vin alb, bun. Dupa cateva ore l-am intors si pe cealalta parte. Am inceput cu garnitura: -- Am incalzit cuptorul bine ---Am curatit legumele ,le-am taiat si pus la scurs si apoi le-am taiat bastonase ca pe cartofi (grosimea 1 cm patrat. --Am pus legumele in tava unsa si amturnat deasupra 2 linguri ulei . Le-am amestecat ca toate sa se unga. --Se acopera tava cu foliile de aluminiu ce se fixeaza sub marginile tavii, si se da la cuptor 30 min. Intre timp se pregateste cotletul: Se fac transversal 12-13 taieturi care nu patrunda pana jos.(taietutile se fac cam la 1-1,5 cm distanta) Se impacheteaza branza in jambon si aceste pachetele se pun in crestaturi, cu branza in jos. Se pune si o foaie mica de dafin. Jambonul pregatit se pune in tava cu legume, pe care le-am ravasit putin ca sa se coaca uniform dupa ce s-au scos foliile. Se mai lasa 40min. Este foarte gustos, umplutura si legumele dand carnii o savoare deosebita.


Se serevste cald. Reteta Cotlet umplut pe pat de legume a fost propusa de Higeia pe forum culinar.ro Alte retete cu cotlet de porc gasiti aici: Cartofi cu cotlet de porc la gratar, Cotlet de porc cu varza rosie si sampanie, Cotlet de porc cu sos de vin

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Creier pane

Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste

Creier pane
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa