Cotlet umplut pe pat de legume

Deoarece cotletul meu era gros si nu stiam cat de batran a fost porcul , care l-a furnizat, am preferat da-l marinez. L-am presarat cu mirodenii pisa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cotlet de porc (1
  • 250 gr) dezosat si curatat de pielite
  • 1213 feli subtiri de jambon afumat
  • acelasi numar de bucatele de branza grasa:
  • telemea de oaie sau mozzarella
  • foi de dafin
  • vin alb
  • mirodenii(cuisoare enibahar
  • cimbru) macinate
  • ulei sau 1 lingura untura
  • Garnitura :
  • morcovi
  • telina
  • pastarnac (cate 300gr din fiecare)
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ardei verde si unul rosu
  • 600g cartofi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Deoarece cotletul meu era gros si nu stiam cat de batran a fost porcul , care l-a furnizat, am preferat da-l marinez. L-am presarat cu mirodenii pisate dar nu cu sare ,si am turnat vin alb, bun. Dupa cateva ore l-am intors si pe cealalta parte. Am inceput cu garnitura: -- Am incalzit cuptorul bine ---Am curatit legumele ,le-am taiat si pus la scurs si apoi le-am taiat bastonase ca pe cartofi (grosimea 1 cm patrat. --Am pus legumele in tava unsa si amturnat deasupra 2 linguri ulei . Le-am amestecat ca toate sa se unga. --Se acopera tava cu foliile de aluminiu ce se fixeaza sub marginile tavii, si se da la cuptor 30 min. Intre timp se pregateste cotletul: Se fac transversal 12-13 taieturi care nu patrunda pana jos.(taietutile se fac cam la 1-1,5 cm distanta) Se impacheteaza branza in jambon si aceste pachetele se pun in crestaturi, cu branza in jos. Se pune si o foaie mica de dafin. Jambonul pregatit se pune in tava cu legume, pe care le-am ravasit putin ca sa se coaca uniform dupa ce s-au scos foliile. Se mai lasa 40min. Este foarte gustos, umplutura si legumele dand carnii o savoare deosebita.


Se serevste cald. Reteta Cotlet umplut pe pat de legume a fost propusa de Higeia pe forum culinar.ro Alte retete cu cotlet de porc gasiti aici: Cartofi cu cotlet de porc la gratar, Cotlet de porc cu varza rosie si sampanie, Cotlet de porc cu sos de vin

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...