Cotlete in sos de ciuperci

Aceasta delicioasa reteta se prepara din spanac, rosii cherry, ciuperci, ceapa, unt, orez, supa, condimente, cotlete de porc si vin alb.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr spanac
  • 100 gr rosii cherry
  • 200 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 linguri unt
  • 200 gr orez
  • 400 ml supa
  • sare
  • piper
  • 4 cotlete de porc
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri smantana
  • 150 ml vin alb

Mod de preparare

Se topeste untul si se pun la calit ceapa tocata marunt, orezul si se stinge totul cu supa. Se acopera vasul cu un capac si se lasa la inabusit 15 minute. Se amesteca spanacul cu rosiile taiate in jumatati si orez, sa condimenteaza si se lasa pe foc 1-2 minute. Cotletele se sterg, se pipereaza si se prajesc in ulei, pe fiecare parte. Se sareaza bine, apoi se scot si se pastreaza la cald. Se prajesc ciupercile feliate si feliile de ceapa, 4 minute, se adauga smantana, vinul si se da in clocot 2-3 minute.


Mancarea se serveste calda.
Alte retete culinare:
Legume la cuptor
Tocanita de pui
Ciulama de ciuperci cu mamaliga

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...