Cotlete mediteraneene

1. se curata carenea de pielite si tendoane, se spala si se sterge de apa 2. se presara cu sare si piper si se unge cu miere 3. se pun cotletele intr-

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati intregi de cotler cu os
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 150 gr. fistic sfaramat
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 lamaie
  • 2 linguri miere
  • 2 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. se curata carenea de pielite si tendoane, se spala si se sterge de apa

2. se presara cu sare si piper si se unge cu miere

3. se pun cotletele intr-o tava si se coc la foc potrivit impreuna cu vinul si foile de dafin, pana cand carnea este patrunsa si frumos rumenita

4. se toaca ceapa marunt, dupa care se amesteca cu fisticul sfaramat, se adauga coaja de lamaie (razuita marunt), usturoiul zdrobit, si zeama de la lamaie stoarsa

5. amestecati bine si presarati peste carnea rumenita

6. se pune din nou tava in cuptorul incins si se mai lasa 5 minute la foc iute
se poate servi cu garnitura sa fasole verde, morcovi si masare

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...