Cotlete mediteraneene

1. se curata carenea de pielite si tendoane, se spala si se sterge de apa 2. se presara cu sare si piper si se unge cu miere 3. se pun cotletele intr-

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati intregi de cotler cu os
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 150 gr. fistic sfaramat
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 lamaie
  • 2 linguri miere
  • 2 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. se curata carenea de pielite si tendoane, se spala si se sterge de apa

2. se presara cu sare si piper si se unge cu miere

3. se pun cotletele intr-o tava si se coc la foc potrivit impreuna cu vinul si foile de dafin, pana cand carnea este patrunsa si frumos rumenita

4. se toaca ceapa marunt, dupa care se amesteca cu fisticul sfaramat, se adauga coaja de lamaie (razuita marunt), usturoiul zdrobit, si zeama de la lamaie stoarsa

5. amestecati bine si presarati peste carnea rumenita

6. se pune din nou tava in cuptorul incins si se mai lasa 5 minute la foc iute
se poate servi cu garnitura sa fasole verde, morcovi si masare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Trandafir

Una din cele mai bune retete cu aluat dospit mancate vreodata !!! Abea am apucat sa pun deoparte pentru pachetul copiilor...

Prajitura Trandafir
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca