Cotlete rusesti

Carnea se amesteca cu ceapa calita in unt si cu franzela inmuiata in lapte si faramitata bine, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se fac cotlete di

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata
  • o jumatate de franzela
  • 1 ceasca de lapte
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • 3 linguri de pesmet
  • 250 ml smantana
  • 1 lingurita de faina
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • piper macinat
  • 1 ceapa mare

Mod de preparare

Carnea se amesteca cu ceapa calita in unt si cu franzela inmuiata in lapte si faramitata bine, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se fac cotlete din acest amestec, se dau prin pesmet si se prajesc in unt. Cotletele se pun intr-o oala emailata, se acopera cu smantana si se fierb impreuna pe foc mic zece minute. In smantana se adauga o lingurita de faina. Cand sosul a scazut putin, se ia cratita de pe foc si se presara peste cotlete verdeata tocata marunt.
Se servesc calde.

Alte retete care contin carne:

Pui la punga

Chiftele

Ardei umpluti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...