Crap la cuptor cu sos scordolea

Se curata, se spala si se portioneaza crapul fara cap. Se sareaza feliile, se ung cu ulei si apoi se pun intr-o tava unsa cu ulei, dupa care se introd

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr crap
  • 100 miez de nuca
  • 100 paine
  • 1 jumatate de usturoi
  • 150 ml ulei
  • 1 jumatate lamaie
  • sare

Mod de preparare

Se curata, se spala si se portioneaza crapul fara cap. Se sareaza feliile, se ung cu ulei si apoi se pun intr-o tava unsa cu ulei, dupa care se introduc in cuptorul incins, unde se lasa la copt, pana se rumenesc. Se piseaza usturoiul, se adauga miezul de paine inmuiat in lapte si bine stors, apoi miezul de nuca macinat. Se amesteca si se adauga putin ulei. Se potriveste sosul la gust cu zeama de lamaie, piper si sare.
Pestele se serveste cu sos.

Alte retete:

Rulada de porc

Friptura de vita la cuptor

Piftie de curcan

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza

Initial bucata de piept de porc am vrut sa o pun in tuciul cu sarmale, apoi sa o portionez in 6 bucati ( atat imi trebuiau)...

Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea