Crap la cuptor cu sos scordolea

Se curata, se spala si se portioneaza crapul fara cap. Se sareaza feliile, se ung cu ulei si apoi se pun intr-o tava unsa cu ulei, dupa care se introd

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr crap
  • 100 miez de nuca
  • 100 paine
  • 1 jumatate de usturoi
  • 150 ml ulei
  • 1 jumatate lamaie
  • sare

Mod de preparare

Se curata, se spala si se portioneaza crapul fara cap. Se sareaza feliile, se ung cu ulei si apoi se pun intr-o tava unsa cu ulei, dupa care se introduc in cuptorul incins, unde se lasa la copt, pana se rumenesc. Se piseaza usturoiul, se adauga miezul de paine inmuiat in lapte si bine stors, apoi miezul de nuca macinat. Se amesteca si se adauga putin ulei. Se potriveste sosul la gust cu zeama de lamaie, piper si sare.
Pestele se serveste cu sos.

Alte retete:

Rulada de porc

Friptura de vita la cuptor

Piftie de curcan

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

 De ceva timp tot vreau sa pregatesc aceste pide cu carne, dar abia acum le-a venit randul. Sunt grozav de bune si...

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise