Creier cu ciuperci

Se fierbe creierul, apoi se curata de pielite si se taie felii subtiri. Se lasa pe o farfurie, timp in care se pregatesc ciupercile astfel : se spala

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr creier
  • 250 gr ciuperci
  • 1 pahar de lapte
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper macinat
  • verdeata tocata
  • 2 linguri de unt

Mod de preparare

Se fierbe creierul, apoi se curata de pielite si se taie felii subtiri. Se lasa pe o farfurie, timp in care se pregatesc ciupercile astfel : se spala in mai multe ape, se taie felii subtiri si se pun sa scada intr-un vas cu doua linguri de unt. Cand ciupercile s-au inmuiat bine, se adauga un sos facut din lapte si faina, sare si putin piper macinat. Se adauga apoi verdeata tocata fin, se lasa sa scada si, cand este gata, se incorporeaza feliile de creier. Se ia compozitia de pe foc si se pune in forme mici unse cu unt care se tin in cuptorul cald un sfert de ora ca sa se rumeneasca.

Se serveste in forme sau asezat pe o farfurie, inconjurat de frunze de salata verde si de felii de rosii.

Alte mancaruri cu ciuperci:

Ciuperci umplute

Ciulama de ciuperci

Salata de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...