Creier in aluat

Se spala creierul si se curata de sange, apoi se pune la fiert in apa calda. Se scoate dupa cinci minute, se curata de pielite si se sareaza dupa s-a

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr creier
  • 1 lamaie
  • verdeata tocata
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 1 ou
  • 1 ceasca de lapte
  • 2 linguri de faina
  • piper macinat

Mod de preparare

Se spala creierul si se curata de sange, apoi se pune la fiert in apa calda. Se scoate dupa cinci minute, se curata de pielite si se sareaza dupa s-a taiat felii groase. Se pipereaza, se trece fiecare felie de creier prin aluat de clatite pregatite din ou, faina si lapte si se prajesc in ulei incins.
Se serveste cu garnitura de cartofi prajiti si salata de sezon, stropita cu zeama de lamaie.

Alte retete romanesti:

Musaca de vinete

Galuste cu prune

Supa de galuste

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...