Crochete de carne

Pentru crochetele de carne, carnea fiarta, ramasa de la rasol, se da prin masina. Se prajeste apoi cu o lingura de unt si cu o ceapa taiata marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g carne fiarta (sau fripta)
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 lingura unt
  • 2 linguri faina
  • 2 cesti zeama de carne (sau apa)
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pesmet
  • 50 g untura.

Mod de preparare

Pentru crochetele de carne, carnea fiarta, ramasa de la rasol, se da prin masina. Se prajeste apoi cu o lingura de unt si cu o ceapa taiata marunt. Separat, din  lingura de unt, o lingura de faina si doua cesti zeama de came, se face un sos de faina ceva mai gros. Se amesteca cu carnea, se adauga doua galbenusuri si un praf de piper.
Cantitatea de sos trebuie potrivita atat, cat sa lege carnea, nu mai mult, altfel crochetele devin cleioase, fara fragezime. Se lasa sa se raceasca. Pe un fund de lemn se pregateste pesmetul. Se iau cu lingura cantitati egale din compozitie, se dau prin faina, se formeaza crochete de aceeasi marime, se lasa pe fund. Se amesteca albusul ramas, fara sa fie batut spuma, cu un praf de sare. Se dau crochetele prin acest amestec, apoi prin pesmet si se prajesc in untura fierbinte, la fel pe toate partile.


Crochetele de carne se servesc ca garnitura la legume.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...