Curcan flambat

Pieptul de curcan sarat, se pune la marinat in lapte cu usturoi zdrobit cca 1 ora. Se topeste untul intr-o tigaie si se prajesc feliile de carne, scur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 felii (600 gr piept file de curcan)
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml lapte
  • 40 ml coniac
  • 50 gr unt
  • sare

Mod de preparare

Pieptul de curcan sarat, se pune la marinat in lapte cu usturoi zdrobit cca 1 ora.

Se topeste untul intr-o tigaie si se prajesc feliile de carne, scurse, pe ambele parti, cca 4 minute. Se stropeste cu coniac si i se da foc. Cand se stinge flacara, carnea se pune pe farfurie si se stropeste cu sos de coniac.
Alte retete de mancare recomandate:

Vinete impanate

Vinete la cuptor

Ciuperci umplute

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas cu pui de tara si galuste

In aceste zile friguroase papricasul merge perfect. Nu facusem niciodata si cum am cativa puisori de tara prin congelator,...

Papricas cu pui de tara si galuste
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise