Curcan umplut la cuptor

Se spala si se curata curcanul. Se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Se curata ceapa si se taie marunt, iar ardeiul se curata si se taie cubulete. S

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un curcan
  • 200 g pulpa de porc
  • 200 g pulpa de vita
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • 2 oua
  • 4 linguri de ulei
  • o cana de supa de legume
  • 500 g cartofi
  • 2 linguri de unt topit
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • orégano
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • chimen

Mod de preparare

Se spala si se curata curcanul. Se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Se curata ceapa si se taie marunt, iar ardeiul se curata si se taie cubulete. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga ardeiul si se stinge cu putina supa de legume. Se taie carnea in cubulete, se da prin masina de tocat si se adauga ceapa si ardeiul. Se condimenteaza cu sare, orégano, piper si boia iute. Se toaca mararul si patrunjelul marunt si se incorporeaza in amestecul de carne, se pun si cele doua oua si se omogenizeaza. Se umple curcanul cu acest amestec, se coase, se presara cu sare si piper si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se stropeste cu supa de legume si se introduce la cuptor. Se tine pana se patrunde bine si se rumeneste carnea, intre timp, se pregateste garnitura de cartofi. Se curata cartofii, se taie in cubulete si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se presara sare, piper si chimen, apoi se stropesc cu unt topit si putina apa. Se introduce tava la cuptor, la foc moderat.
Cand curcanul este gata, se taie ata cu care a fost cusut, se asaza pe un platou si se serveste cu cartofii cu chimen si cu salata de varza alba.

Alte retete curcan recomandate

Piept de pui

Tocanita de pui

Chiftelute

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura tiganeasca de porc- la gratar

 De mult timp poftem la aceasta fripturica vazuta la prietena noastra Mitinita....

Friptura tiganeasca de porc- la gratar
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca