Curcan umplut pentru sarbatoare

Curcanul, tinut cateva ore la temperatura camerei, se sareaza cu 2 zile inainte. Prajim ficatul de gasca cu ficatul de curcan in lapte, unt impreuna c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 curcan de 4 kg
  • 1 ficat de gasca mai mic(250 g)
  • 2 dl lapte
  • 50 g unt
  • 4-5 ciuperci
  • 1 lingurita de capere
  • 1 chifla
  • 2 pua fierte tari
  • 2 catei de usturoi
  • 1 kg de castane fierte si curatate
  • 1 ou crud
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri de untura

Mod de preparare

Curcanul, tinut cateva ore la temperatura camerei, se sareaza cu 2 zile inainte. Prajim ficatul de gasca cu ficatul de curcan in lapte, unt impreuna cu ciupercile si caperele. Dupa ce s-a racit, tocam chifla muiata in lapte si stoarsa, ouale fierte tari, usturoiul si jumatate din cantitatea de castane. Daca avem o bucata de carne prajita sau sunca le tocam. Prellucram cu oul crud, sare, piper si zeama de pe ficatii fierti. Cu acest amestec umplet curcanul sub piele, iar castanele ramase intregi le punem in cavitatea burtii. Incingem untura si stropim cu ea toata pielea curcanului, sa nu crape in timpul coacerii. Turnam un pahar de apa fierbinte si il fierbem sub capac, timp de 2 ore. Daca mai trebuie, adaugam inca un polonic de apa fierbinte. Apoi il punem in cuptor si il coacem timp de 1-2 ore, stropindu-l cu zeama proprie, in functie de marimea si varsta curcanului. Din cand in cand il si rotim, sa se prajeasca frumos pe toate partile.
Alte retete recomandate:

Tocanita mazare

mazare cu ficatei

Mazare cu pui

Vinete la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti sarati (crackers) cu seminte

Perfecti pentru gustare. Eu i-am folosit si ca suport pentru gargaritele pe care l-am dus la gradinita, la sfarsitul anului...

Biscuiti sarati (crackers) cu seminte
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca