Dovlecei umpluti cu carne de vita

Pentru dovlecei umpluti cu carne de vita carnea se curata de pielite, flaxuri, se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata si se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 300 g
  • orez - 75 g
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 150 g
  • faina - 60 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • dovlecei proaspeti - 1 kg
  • iaurt - 200 g
  • morcovi - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • apa - 300 ml
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru dovlecei umpluti cu carne de vita carnea se curata de pielite, flaxuri, se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata si se spala; jumatate se taie marunt, jumatate se da prin masina de tocat impreuna cu carnea. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Dovleceii se spala, se curata de coaja, se taie in doua, daca sunt mai mari, si li se scoate miezul. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe si se lasa sa se raceasca. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea tocata se amesteca cu orez fiert, sare, piper si jumatate din cantitatea de marar. Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii. Dupa umplere, fiecare bucata se trece prin faina cu partea taiata, se aseaza intr-o tava cu 100 ml ulei, apa si se introduc la cuptor. Ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se inabusa in 50 ml ulei si 100 ml apa. Se adauga cantitatea de faina ramasa dizolvata in 100 ml apa, pasta de tomate si jumatatea de cub MAGGI. Se adauga apa si se fierbe 25 minute. Sosul se strecoara peste dovlecei si se continua fierberea 15 minute.



Dovleceii umpluti cu carne de vita se servesc calzi, cu marar verde deasupra si iaurt.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de legume cu paste litere

Aveam chef de o supa si cum am castigat ''o tona'' de paste de la Gyermelyi, am zis sa folosesc ce am primit si anume sa...

Supa de legume cu paste litere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca