Escalop cu ciuperci

Carnea se bate un pic, se condimenteaza cu sare, piper apoi se da usor prin faina; se pune la prajit in unt (eu folosesc unt+ulei); se lasa la rumenit

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cotlet porc
  • ciuperci
  • ceapa
  • rosii (am folosit rosii in suc propiu)
  • patrunjel
  • unt
  • ulei
  • patrunjel
  • putina faina
  • un pic de vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea se bate un pic, se condimenteaza cu sare, piper apoi se da usor prin faina; se pune la prajit in unt (eu folosesc unt+ulei); se lasa la rumenit.

Se scot bucatile prajite pe ambele parti pe o tava care merge la cuptor.

Ceapa se toaca, cipercile se taie si ele si se inabuse in untul si sucurile ramase de la carne (eu a trebuit sa pun o bucata noua de unt, cel in care se prajise carnea se arsese un pic, riscam sa iasa totul amar).

Cand zeama lasata de ciuperci se evapora, se pune un pic de vin alb, se lasa sa se evapore si el

Se taie rosiile si cu tot cu suc se pun peste ciuperci, se lasa cateva minute la foc apoi se potriveste sosul cu sare si piper.

Se toarna sosul peste bucatile de carne asezate in tava si se da totul la cuptor pentru 10 min.


Pofta buna!

Reteta Escalop cu ciuperci a fost propusa de oanaC pe forum culinar.ro

Alte retete cu cotlet de porc gasiti aici:

File de porc cu sos de piper,

Cotlet de porc cu sos de piersici,

Cotlete de porc in sos cremos cu mustar

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...