Fasole boabe cu carne berbec

Pentru fasole boabe cu carne berbec fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa 12 ore. Carnea se spala, se portioneaza.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de berbec cu os - 700 g
  • fasole boabe - 400 g
  • untura - 100 g
  • ceapa - 300 g
  • morcovi - 75 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • foi de dafin - 3-4 foi
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru fasole boabe cu carne berbec fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa 12 ore. Carnea se spala, se portioneaza. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Fasolea se pune la fiert; dupa primele clocote, se indeparteaza prima apa si se inlocuieste cu o alta fierbinte. Se adauga sare si se continua fierberea. Carnea se inabusa in 50 g untura si 50 g apa, se adauga morcovi, patrunjel radacina, ceapa, 150 ml supa de la fasole si se fierb inabusit. Se mai pune pasta de tomate, foi de dafin, piper si se lasa sa fiarba 45 minute. Se adauga fasolea si se fierbe inca 10 minute.

Fasolele boabe cu carne berbec se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca