Fasole boabe cu ciolan de porc

Pentru fasole boabe cu ciolan de porc fasolea boabe se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rasol de porc - 1
  • 4 kg
  • fasole boabe - 400 g
  • ceapa - 150 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • pasta de tomate - 50 g
  • cimbru - 1g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru fasole boabe cu ciolan de porc fasolea boabe se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Rasolul se taie in 5 bucati, se spala in apa rece. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de rasol se aseaza in tava cu 25 g untura sau ulei si 50 ml apa, se sareaza si se introduc la cuptor. Dupa 5-8 minute se adauga cca 500 ml apa si se continua inabusirea. Fasolea se pune la fiert in apa, care se va indeparta dupa primele clocote si se va inlocui cu o alta fierbinte. Separat, ceapa se inabusa in 75 ml ulei sau untura cu 75 ml apa, se adauga pasta de tomate, cimbru, foi de dafin, sare, piper, se fierb 5-8 minute si se adauga fasolea (cand aceasta este aproape fiarta). Se adauga rasolul si se mai fierb 8 minute. Spre finalul fierberii se adauga jumatate din patrunjelul verde.

Fasolele boabe cu ciolan de porc se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra.


Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!