Fasole cu ciolan - Reteta video

Fasolea cu ciolan este un preparat romanesc care ne reprezinta, mai ales in zile de sarbatoare!

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 ciolane de porc dezosate
  • 1 kg fasole cu bob mare, curatata si spalata in prealabil
  • 1/2 legatura de marar
  • cateva firicele de cimbru
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 pastarnaci
  • 1 ardei gras
  • 1 telina mai mica
  • 2 cartofi
  • 250 ml de suc de rosii
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita rasa de chimen macinat
  • 1/2 lingurita de coriandru macinat
  • sare
  • piper
  • 3 morcovi

Mod de preparare

Fasolea trebuie lasata la inmuiat in apa, peste noapte. Pune-o intr-o oala incapatoare, pe foc si adauga apa fierbinte peste ea. Las-o circa 10 min apoi arunca apa; repeta acest proces inca de doua ori. Pune pentru ultima data apa fiarta peste fasole si adauga urmatoarele ingrediente: 1 morcov, telina, cei doi pastarnaci, foile de dafin si cei doi cartofi. Motivul pentru care adaugi cartofii este pentru a absorbi substantele ce provoaca balonarea. Lasa-le la fiert la foc potrivit. Aseaza cele 2 ciolane intr-un slow cooker. Daca nu ai un slow cooker atunci le poti fierbe pe foc, atat separat, cat si impreuna cu fasolea daca au un timp relativ egal de fierbere. Motivul pentru care-l fac intr-un slow cooker este ca asa obtin cu mult mai multa usurinta textura frageda si suculenta pe care mi-o doresc. Toarna peste ciolane cca 200 ml de apa sau supa; pune capacul si seteaza programul “high". Acum ai 2 optiuni: poti baga ciolanele intr-un cuptor pentru cateva min la 210 grade, cat sa le rumenesti sau poti astepta sa se raceasca si sa le tai cuburi generoase. Scurge apa de la fasole intr-un castron. Taie ceapa, ardeiul gras si ceilalti doi morcovi cubulete. Zdrobeste usturoiul intr-un mojar. Pune ulei de floarea soarelui in tigaie, iar cand s-a incins, adauga morcovii. Soteaza-i, iar la scurt timp dupa adauga ceapa, ca intr-un final sa adaugi ardeiul si usturoiul. Pune putina zeama din cea in care au fiert boabele de fasole si lasa putin sa fiarba. Adauga apoi fasolea si bucatile de ciolan intr-o tigaie incapatoare sau intr-o cratita. Amesteca cimbrul cu boia, chimen si coriandru si pune-le peste restul ingredientelor. Adauga sucul de rosii si potriveste de sare si piper. Completeaza cu zeama daca mai e cazul. Las-o sa scada si da-o de pe foc. Toaca mararul si presara pe deasupra. Pofta buna!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa