Fesenjan-tocanita persana cu rodii

Fesenjan-tocanita persana cu rodii este o mancare deosebita. Pentru aceasta reteta persana trebuie sa folositi suc de rodii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • taiata cubulete
  • 50 grame de migdale macinate
  • 1 lingurita curcuma
  • 1 fasie de rodii uscate sau suc de rodii sau concentrat de rodii
  • sare
  • piper
  • Optional: 2 vinete mici
  • taiate feliii rotunde

Mod de preparare

Fasia de rodii se pune int-un pahar cu apa calduta ca sa obtinem sucul.
Se pun feliile de vinete intr-o tava in care s-a pus cam o lingura de ulei si se dau la cuptor. Se taie pieptul de pui in bucati uniforme de 1 cm. Se rumenesc pe ambele parti.
Se infierbanta uleiul si se adauga ceapa. Cand incepe sa se caleasca se adauga migdalele macinate si curcuma. Se prajesc un minut dupa care se adauga bucatile de pui. Cand devin toate albe se adauga sucul de rodii.
Se mai tine pe foc inca 5-10 minute si se opreste focul.


Se adauga bucatile de vinete si se serveste cu orez cu sofran (o cana de orez,o cana si jumatate de apa si sofran).
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii