Ficat de gasca pe rondele de mere

Presaram ficatul cu sare, piper si il ungem cu usturoiul pisat. Il prajim intr-o tigaie in unt, adaugam Calvados-ul si siropul de zahar. Cand ficatul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 dkg ficat de gasca
  • 3 catei usturoi
  • 4 mere acre
  • Sare
  • 10 dkg unt
  • 1 dl Calvados
  • 2 dl frisca
  • ½ dl sirop de zahar
  • Busuioc proaspat
  • 1 dl suc de mere
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Presaram ficatul cu sare, piper si il ungem cu usturoiul pisat. Il prajim intr-o tigaie in unt, adaugam Calvados-ul si siropul de zahar. Cand ficatul este gata il scoatem si punem merele taiate rondele in sosul ramas in tigaie. Adaugam sucul de mere, frisca, busuiocul, zeama de lamaie si lasam sa dea in clocot. Servim cu cartofi piure cu unt.
Alte retete culinare recomandate:

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Ciorba radauteana

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...