Ficat de porc cu ceapa si sos de smantana

Ficateii se spala, se curata si se taie in bucati de cate doi centimetri grosime. Se caleste ceapa taiata soizisori in ulei adaugandu-se si bucatile

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g ficateí de porc
  • o jumatate de cana de vin
  • 4 cepe
  • o lingura de faina
  • 6 linguri de smantana
  • 2 linguri de mustar
  • o jumatate de cana de supa de oase
  • sare
  • piper
  • boia iute

Mod de preparare

Ficateii se spala, se curata si se taie in bucati de cate doi centimetri grosime. Se caleste ceapa taiata soizisori in ulei adaugandu-se si bucatile de ficat. Dupa ce ceapa si ficatul s-a rumenit, se prepara un sos din faina dizolvata-n zeama de oase, smantana, un pahar de apa calduta si mustar. Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei si se adauga peste ficat. Se acopera si se lasa pe foc timp de zece minute.
Se serveste cald, presarat cu verdeata tocata marunt si cu garnitura de cartofi naturi.

Alte retete mincare recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Tocanita de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca