Ficat de porc cu slanina

Inabuse ficatul sub capac, in ulei cu ceapa tocata marunt, acoperit cu slanina. (Nu este nevoie de apa.) Nu adauga condimente pana nu se inmoaie slani

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg ficat de porc
  • 2-3 felii subtiri de slanina afumata
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml smantana
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • maghiran

Mod de preparare

Inabuse ficatul sub capac, in ulei cu ceapa tocata marunt, acoperit cu slanina. (Nu este nevoie de apa.) Nu adauga condimente pana nu se inmoaie slanina. Cand s-a fiert, scoate slanina si taie fasii ficatul. Stropeste cu zeama de lamaie, toarna smantana si condimenteaza dupa gust. Pune inapoi la fiert pentru cateva minute.
Serveste preparatul cu orez sau cartofi fierti.

Alte retete recomandate:

Ardei copti

Castraveti bulgaresti

Cartofi la cuptor

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...

Zacusca de macrou
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii