Ficat la gratar

Ficatul se spala si se taie felii potrivit de groase. Se ung feliile cu ulei si mustar, apoi se asaza pe gratar. Gratarul se pune pe jar sau in cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ficat de vaca sau de porc
  • sare
  • 1 lingura de mustar
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Ficatul se spala si se taie felii potrivit de groase. Se ung feliile cu ulei si mustar, apoi se asaza pe gratar. Gratarul se pune pe jar sau in cuptorul aragazului. In cazul in care se foloseste cuptorul aragazului, se asaza sub gratar o tava cu apa pentru ca grasimea care se scurge sa nu se arda.

Se mareste focul, se intoarce des gratarul, urmarind ca ficatul sa se patrunda bine. Cand a prins o crusta deasupra, se sareaza ficatul, se scoate si se lasa pe o farfurie.
Se serveste cald, cu garnitura de cartofi prajiti si cu salata de sezon.

Alte retete culinare:

Mazare cu ficatei

Tocanita de pipote si inimi

Pui cu ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca