Ficat papricat de porc cu smantana si galuste

Pentru ficat papricat de porc cu smantana si galuste carnea se spala, se taie in fasii lungi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ficat de porc - 500 g
  • ceapa - 200 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • smantana - 75 g
  • faina - 250 g
  • oua - 2 bucati
  • vin alb - 50 ml
  • apa - 375 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ficat papricat de porc cu smantana si galuste carnea se spala, se taie in fasii lungi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se trec sub jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ficatul se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga 50 g faina dizolvata in 100 ml apa rece, boia, smantana, 375 ml apa, sare, piper si se fierb 5-10 minute. Din oua, 200 g faina, 50 ml apa, un praf de sare, se prepara o compozitie din care se ia cu lingurita si se formeaza galuste, care se fierb in apa cu sare, apoi se racesc in apa, se scurg si se adauga in sos impreuna cu bucatile de ficat si vin. Se fierb inca 5 minute.

Ficatul papricat de porc cu smantana si galuste se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii