Ficatei de pui cu ciuperci

Ciupercile se spala in cateva ape, dupa care se taie felioare si se pun la calit impreuna cu o ceapa tocata marunt in 25 gr unt. Cand incep sa se rum

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ficatei
  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceasca orez
  • 150 gr cascaval
  • 75 gr unt
  • 1 jumatate pahar vin
  • 1 ceapa
  • marar verde tocat

Mod de preparare

Ciupercile se spala in cateva ape, dupa care se taie felioare si se pun la calit impreuna cu o ceapa tocata marunt in 25 gr unt. Cand incep sa se rumeneasca se toarna vinul, se adauga mararul tocat marunt, se potriveste la gust de sare, piper si se fierbe in continuare. Dupa ce a scazut vinul se ia vasul de pe foc si se amesteca impreuna cu ficateii fierti. Orezul se fierbe in 3 cesti cu supa de pui. Dupa ce a scazut supa, se aranjeaza ficateii cu ciupercile pe o farfurie mare iar in jurul lor se pune orezul cu ajutorul unei cescute unsa cu unt care se umple cu orez si se preseaza. Se rastoarna pe marginea farfuriei in jurul ciupercilor. Deasupra se presara cascaval ras.


Se servesc calzi.

Alte retete culinare:

Papricas de pui

Pipet de pui cu smantana si ciuperci

Aripioare de pui la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...