Ficatei de pui flambati cu ciuperci si toast

Reteta de ficatei de pasare cu salata si ciuperci contine ingrediente foarte sanatoase, printre ele se afla: ficat de pasare, ciuperci, ceapa, coniac, otet balsamic, faina si paine

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane potrivit de flamande sau 2 mai hamesite 
  • 400 de grame de ficatei de pui
  • 400 de grame de ciuperci proaspete
  • 1 ceapa medie
  • 4 felii de toast
  • 1 catel de usturoi
  • 50 de ml. de ulei de masline
  • 30-40 de ml. de coniac
  • putina faina
  • 2 linguri de otet balsamic
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • salata verde (aproximativ o capatana sau un mix de salata la alegere)
  • cateva rosioare pentru decor
  • sare si piper

Mod de preparare

Ficateii de pui cu ciuperci se prepara in mai putin de 15 minute. Asta desigur daca aveti toate ingredientele pregatite. Puteti folosi orice fel de ciuperci pentru aceasta reteta cu conditia sa fie proaspete si nu din conserva. Galbiorii sunt deliciosi, dar si ciupercile champignon sunt potrivite pentru aceasta reteta.

Indicatiile de pregatire si intreg procedeul in reteta video de mai jos:


Ficateii de pui flambati cu ciuperci si toast se servesc calzi.
Sursa acestei retete este site-ul Retetecalamama.ro.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...