Friganele cu ciuperci

Curatam in prima faza ciupercile. Picioarele se scot si se toaca; se amesteca impreuna cu de branza de vaci, adaugand leurda. Se sareaza si se pipere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 ciuperci Champignon
  • 2 linguri frunze de leurda tocate
  • 400 g de branza de vaci cu verdeata
  • sare
  • piper
  • 8 felii bacon
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita rozmarin tocat
  • 1 lingurita cimbru tocat

Mod de preparare

Curatam in prima faza ciupercile. Picioarele se scot si se toaca; se amesteca impreuna cu de branza de vaci, adaugand leurda.

Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Cu aceasta compozitie se umple palariile ciupercilor.

Se taie in doua feliile de bacon si se infasoara pe jumatate din cantitatea de ciuperci.

Pe tepuse de lemn trecute prin apa rece se infig cate 5 ciuperci, asezand cate doua palarii fata in fata. Se amesteca uleiul cu verdeturi tocate si se ung ciupercile de jur imprejur.

Se prajesc frigaruile in tigaie cca 10 min. de jur imprejur.
Alte retete

Salata ciuperci

Salata cruditati

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...