Friganele de praz

Prazul se curata si se taie rondele subtiri. Se inabusa in unt, se sareaza si se lasa pe foc pana se inmoaie, fara sa se rumeneasca. Separat, se prepa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 fire de praz
  • 1 pachet de unt
  • 1 cutie de smantana
  • sare
  • Pentru aluatul de clatite: i6 cana de faina
  • 3/4 cana de
  • 2 oua
  • sare

Mod de preparare

Prazul se curata si se taie rondele subtiri. Se inabusa in unt, se sareaza si se lasa pe foc pana se inmoaie, fara sa se rumeneasca. Separat, se prepara aluatul de clatite.

Dupa ce prazul s-a racit, se amesteca bine cu aluatul de clatite. Cu ajutorul unei linguri, se formeaza din aceasta compozitie friganele, care se pun la prajit intr-o tigaie cu untura sau ulei fierbinte. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se servesc fierbinti, cu smantana.
Alte retete

Bors de urzici cu orez si boia

Placinta cu spanac

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...