Frigarui de obraz de porc

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • cap de porc – 1 buc
  • telina – 1/2 buc
  • morcovi – 1/2 buc
  • batoane de scortisoara – 2 buc
  • anason stelat – 2 buc
  • fenicul – 1/2 buc
  • sangria – 50 ml
  • miere – 2 lingurite
  • fresh de lamaie – 2 lingurite
  • usturoi – 45 catei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• dezoseaza bine capul de porc si taie felii de jumatate de palma lungime si un deget grosime bucatile de carne – poti pastra soriciul sau il poti inlatura, dupa preferinte
• asezoneaza bine bucatile cu sare si piper si pune-le in 2-3 pungi de vidare FoodSaver
• taie telina, morcovii si feniculul carpaccio (foarte, foarte subtire) si adauga-le deasupra, impreuna cu anasonul si batoanele de scortisoara
• pune Sangria peste si vacumeaza totul
• incinge aparatul de gatit in vid Sous Vide Supreme Inox la 69-70 ⁰C si lasa carnea acolo pentru cca 36 de ore
• scoate-o, las-o cateva ore la odihnit si tai-o cubulete
• amesteca mierea cu fresh-ul de lamaie si usturoiul zdrobit in prealabil intr-un mojar
• unge bine bucatile de carne si pune-le pe niste bete de frigarui lasate in prealabil la hidratat in apa
• pune-le intr-o tava cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul incins la 200 ⁰C, pentru a se gratina
• serveste-le alaturi de cartofi si rosii coapte

Pofta buna!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...