Friptura de berbec cu fasole boabe

Se spala carnea, se sterge cu prosop curat si se rumeneste bucata intreaga in ulei. Inainte de a se rumeni, carnea se impaneaza cu slanina afumata si

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de berbec
  • usturoi
  • 100 gr slanina afumata
  • 1 ceasca de ulei
  • 200 gr fasole
  • 1 lingura de bulion
  • 1 foaie de dafin
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Se spala carnea, se sterge cu prosop curat si se rumeneste bucata intreaga in ulei. Inainte de a se rumeni, carnea se impaneaza cu slanina afumata si catei de usturoi. Se lasa in cratita in care s-a rumenit, se acopera cu apa, se sareaza si se adauga cateva boabe de piper, dupa care se acopera cratita si se lasa sa fiarba pe foc mic. La jumatatea timpului de coacere, peste friptura se adauga bulionul desfacut in apa rece si vinul. Cand este gata, se scoate friptura si se lasa pe o farfurie, iar in sosul ei se adauga fasolea fiarta separat cu o lingurita de sare. Peste fasole se pune o foaie de dafin, se acopera cratita si se lasa un sfert de ora sa fiarba.
Fasolea se serveste langa friptura de berbec taiata felii groase.

Alte retete:

Fasole verde scazuta

Mancare de fasole verde

Iahnie de fasole

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...