Friptura de curcan

Friptura de curcan cu sos de soia si miere este delicioasa, dar deloc greu de pregatit. Fie ca va doriti o cina delicioasa sau o friptura pentru masa festiva, aceasta reteta este potrivita.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pulpa mare de curcan
  • 2 linguri zahar brun
  • condimente specifice de pui (eu le folosesc pe cele facute de mine - retete aici)
  • sare
  • piper
  • 3 linguri sos de soia
  • putina miere
  • 1 morcov mare
  • 1 patarnac
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceasca supa de pui
  • 100 ml vin alb dulce

Mod de preparare

Am ales o reteta de pulpe de curcan pentru ca mama tocmai mi-a taiat un curcan de peste 20 de kg si trebuia sa incep sa il gatesc cumva.

Iata reteta care a avut mare succes la noi!

Se condimenteaza carnea si se lasa macar o ora la rece.

Tava in care urmeaza sa faceti friptura se unge cu ulei si se aseaza un pat din legume.

Puneti peste pulpa de curcan, ungeti-o cu soia si miere.

Turnati in tava supa si vinul si lasati la cuptor pana se rumenesc si se patrunde carnea.

Reteta de friptura de curcan a fost propusa de: http://amainbucatarie.blogspot.com/


Eu am urmat sfatul lui Pansy si am facut alaturi un pireu pufos si a fost garnitura perfecta pentru legumele si sosul de langa carne.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...