Curcanul se jumuleste de pene, se parleste pe foc mare, apoi se freaca usor cu malai si se spala in multa apa rece. Se goleste de intestine si de maru
Curcanul se jumuleste de pene, se parleste pe foc mare, apoi se freaca usor cu malai si se spala in multa apa rece. Se goleste de intestine si de maruntaie. Se spala din nou, dupa care se sareaza. Se scot aripile, gatul, capul si picioarele, din care se face un fel de mancare, iar trunchiul curcanului se lasa sa stea cu sarea pe el o ora. Se pune curcanul in tava de friptura cu slanina afumata taiata fasii inauntru si invelit cu foi de varza cruda sau murata. Curcanul se aseaza cu pieptul in sus, impreuna cu o ceasca de apa si o ceasca de ulei. Se tine in cuptor la foc potrivit o ora, dupa care se intoarce pe o parte. Se continua frigerea pana cand carnea devine rumena iar varza este arsa.
Se serveste la mese festive, cu garnitura de legume si salata asortata de muraturi.
Alte retete care contin carne:
Pui pe sticla
Mazare cu aripioare
Friptura de vita la cuptor
Pe noi ne pasioneaza sa mergem dupa ciuperci prin padure, asa ca vara si toamna, profitam de ce ne ofera natura. Ciupercutele...
Pilaf de orez cu pulpe de pui si ciuperci de padurePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura