Friptura de porc cu ghiveci bulgaresc

Pentru friptura de porc cu ghiveci bulgaresc pulpa de porc se spala, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 150 g/100 g
  • carne de porc - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • orez - 125 g
  • ghiveci de gatit - 900 g
  • apa - 250 ml
  • ceapa - 250 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru friptura de porc cu ghiveci bulgaresc pulpa de porc se spala, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala cu multa apa. Patrunjelul verde se spala, se curata si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie sferturi (cele conserva se taie jumatati). Carnea se aseaza intr-o tava cu 50 g ulei si 50 ml apa si se frige la cuptor. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa; se adauga orezul, continuand inabusirea. Se adauga apa si se fierbe la cuptor intr-un vas acoperit. Cand orezul este aproape fiert, se amesteca cu ghiveci, boia de ardei, sare si piper. Deasupra se pun rosii si se introduc din nou la cuptor 10 minute.

Friptura de porc cu ghiveci bulgaresc se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii