Friptura de porc cu morcovi

Friptura de porc cu morcovi este o reteta cu carne deosebita. Pentru aceasta reteta de friptura aveti nevoie de carne de porc, morcovi, busuioc, ulei,miere

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 portii:
  • 4 cotlete de porc
  • 500 gr morcovi (aprox. 4 morcovi mari)
  • 2 portocale si jumatate
  • 50 gr miere
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Am incercat sa colorez putin clasica friptura de porc, astfel ca am  asortat-o cu morcovi in sos dulce. In plus este un fel de mancare ce se pregateste foarte repede

Cureti morcovii, ii speli si apoi ii tai rondele. In acelasi timp, pui pe foc 2 tigai. Intr-una pui cotletele de porc condimentate cu sare si piper la prajit iar in cealalta pui in 3 linguri de ulei morcovii. Morcovii ii calesti 3-4 min, apoi ii condimentezi si le pui jumate de pahar de apa. Ii lasi sa se fiarba la foc mic, cu capac, inca 10 min. Carnea o mai intorci din cand in cand sa nu se arda.

Tai portocalele, doua jumatati le pastrezi pentru a decora farzuriile iar restul le storci. Jumatate de suc se amesteca cu mierea si se toarna peste morcovi, apoi se mai lasa la fiert 5 min. Restul de suc se toarna peste friptura, impreuna cu busuiocul in ploaie. Atat morcovii cat si friptura trebuie sa fie gata in acelasi timp, in 20 de min.


Se serveste cu cat sos doresti, cat e totul cald. Pofta buna!
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pinguini

Acesti pinguini sunt extraordinari ca si aperitiv pentru sarbatori.... aperitiv care este simplu, gustos si rapid. Este o...

Pinguini
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca