Friptura de porc cu sos de legume si vin alb

Pentru friptura de porc cu sos de legume si vin alb se alege carnea si se taie in bucati potrivite. Oasele se pun sa fiarba cu apa putina si o ceapa.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. carne de porc (piept sau spata)
  • 2 linguri de unt netopit
  • 4 linguri de ulei
  • 2 cepe
  • 3-4 ciuperci mari
  • o lingurita de faina
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 pahar zeama de carne
  • patrunjel verde
  • 4-5 rosii
  • sare si piper

Mod de preparare

Pentru friptura de porc cu sos de legume si vin alb se alege carnea si se taie in bucati potrivite. Oasele se pun sa fiarba cu apa putina si o ceapa. Se caleste carnea in unt combinat cu ulei, se adauga restul de ceapa, ciupercile taiate, patrunjelul si faina. Cand faina s-a aurit, se pune vinul, zeama de carne, rosiile (din conserve), apoi se potriveste de sare si piper. Se lasa sa fiarba incet, la cuptorul cu foc mic.


Serviti friptura cu piureu de cartofi decorat cu sosul din tava.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii