Friptura de rata salbatica

Friptura de rata salbatica va iesi foarte bine daca puneti prima data carnea la marinat. Pentru reteta friptura de rata salbatica sunt necesare urmatoarele ingrediente: rata salbatica, untura, slanina, vin.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o rata salbatica
  • 2—3 linguri untura
  • 150 g slanina
  • 4—5 linguri vin
  • sare.

Mod de preparare

Rata salbatica se tine cel putin 12 ore la marinat, apoi se spala, se sterge, se sareaza putin, se impaneaza cu bucati de sla­nina proaspata, se pune intr-o cratita cu untura, se prajeste putin pe toate partile, se adauga 2—3 linguri de vin si se lasa sa se pra­jeasca acoperita. Din cind in cind se mai adauga cate o lingura de vin si se intoarce friptura cand pe o parte cand pe cealalta. Apoi se pune la cuptor, neacoperita, sa se rumeneasca.


Se serveste cu salata de sfecla sau de varza rosie.

Ale retete recomandate:

Friptura de pui cu legume

Friptura de vita la cuptor

Ciorba de salata

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Arancini

Una dintre cele mai cunoscute retete din Sicilia (Italia), arancini sunt mici '' bile'' de orez de obicei umplute, care iau...

Arancini
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa