Friptura de vita cu boabe de ienupar

Ingredientele saramurii se amesteca cu ceapa taiata grosier, intr-un vas mai mare. Aceasta zeama se fierbe si apoi se toarna pe carne, dupa care se t

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de carne de vita slaba ( omoplat sau piept)
  • sare
  • piper
  • 100-150 g stafide
  • 150 g melasa (eventual miere)
  • 3 dl sos de baza brun
  • pentru saramura:
  • 1 litru de apa
  • 1 litru de vin rosu sec
  • 2-3 cepe
  • sare
  • piper
  • otet
  • boabe de ienupar
  • boabe de mustar
  • foi de dafin

Mod de preparare

Ingredientele saramurii se amesteca cu ceapa taiata grosier, intr-un vas mai mare. Aceasta zeama se fierbe si apoi se toarna pe carne, dupa care se tine la frigider 5-6 zile. Se scote carnea din saramura si se prajeste, intr-un vas cu pereti mai inalti, in cuptor preincalzit, stropind cu zeama de saramura.

Adaugam saramura la sosul de baza brun, melasa, iar dupa ce a fiert 2/3 din timpul de fierbere, adaugam stafidele si mai fierbem odata. Incalzim carnea feliata in acest sos, scoatem feliile de carne si servim sosul din sosiera.
Alte retete recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...