Friptura de vitel cu arpagic - Stifatho este un fel principal, foarte rafinat, inspirat din bucataria greceasca.
Intr-o caserola mai mare, incingeti uleiul de masline si rumeniti carnea pe foc mediiu, asezonati cu sare si piper.
Adaugati ceapa tocata si caliti pana se inmoaie. Adaugati sucul de rosii sau bulionul, otetul, vinul, frunza de dafin si 500 ml apa fierbinte.
Fierbeti pana se fragezeste carnea. Intre timp, acoperiti intr-un vas arpagicul cu apa clocitita si lasati la racit.
Curatati arpagicul si crestati baza fiecaruia. Incalziti untul intr-o tigaie, adaugati arpagicul, usturoiul, 200 ml apa si sare si fierbeti la foc mic pana se inmoaie. Adaugati arpagicul fiert in caserola cu carne. Mai tineti caserola pe foc mic timp de 20 minute, pana scade sosul, iar arpagicul se inmoaie bine.
Se serveste imediat cu cartofi pire, natur sau cu pilaf.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa