Friptura din carne de vita cu mandarine

Pentru friptura din carne de vita cu mandarine carnea de vita se spala. Mandarinele se spala, se curata de coaja si se taie rondele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • mandarine - 200 g
  • costita afumata - 150 g
  • ceapa - 50 g
  • apa - 300 ml
  • ulei - 200 ml
  • cimbru - 2 g
  • usturoi - 30 g
  • foi de dafin - 3-4 frunze
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru friptura din carne de vita cu mandarine carnea de vita se spala. Mandarinele se spala, se curata de coaja si se taie rondele. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Costita afumata se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Carnea de vita se impaneaza cu costita afumata, se sareaza, se pipereaza, se adauga ulei, apa, foi de dafin, cimbru, ceapa si se introduce in cuptor la temperatura moderata cca 40 de minute, intorcand carnea de vita din cand in cand pe o parte si alta. Spre sfarsitul frigerii, se adauga mandarinele taiate rondele si se mai tin in cuptor cca 10 minute. Dupa preferinta, se poate stropi cu vin. Se scoate din cuptor, se lasa putin la racit si se portioneaza.

Friptura din carne de vita cu mandarine se serveste calda, cu diferite garnituri din legume si cartofi.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de paste cu sparanghel si sunca

Eu asa am gasit reteta, asa o dau mai departe. Nu prea stiu daca se incadreaza la paste sau la salate, cert e ca este foarte...

Salata de paste cu sparanghel si sunca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca