Friptura din carne de vita cu sos de vin

Pentru friptura din carne de vita cu sos de vin carnea se curata si se spala. Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare si se fierb.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • ulei - 100 ml
  • morcovi - 100 g
  • costita afumata - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • macaroane - 300 g
  • faina - 30 g
  • unt - 50 g
  • vin alb - 100 ml
  • cascaval - 100 g
  • 1 1/2 cub MAGGI de vita
  • usturoi
  • piper
  • sare si cimbru dupa gust

Mod de preparare

Pentru friptura din carne de vita cu sos de vin carnea se curata si se spala. Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare si se fierb. Dupa fierbere se adauga apa rece, unde se tin 10 minute. Se spala sub jet de apa rece, se adauga unt topit si se mentin la cald. Morcovii, telina radacina se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Costita afumata se taie felii. Carnea se impaneaza cu costita afumata si o parte din morcovi (50 g), se sareaza si se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga restul de morcovi, telina, ceapa si se continua inabusirea. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, un cub si jumatate MAGGI, usturoi, cimbru, piper, sare, 700 ml apa fiarta si se continua fierberea. Carnea se scoate, se raceste si se portioneaza. Sosul se paseaza peste friptura portionata.

Friptura din carne de vita cu sos de vin se serveste calda, cu garnitura de macaroane si cascaval ras deasupra.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...