Friptura vanatoreasca de vita

Pentru friptura vanatoreasca de vita carnea se spala si se sareaza. Costita se taie fasii de 2-3 cm. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • muschi de vita - 600 g
  • ulei - 100 ml
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • ceapa - 50 g
  • faina - 30 g
  • zahar - 10 g
  • mustar - 30 g
  • foi de dafin - 3 g
  • costita afumata - 100 g
  • macaroane - 100 g
  • unt - 50 g
  • cascaval - 100 g 1
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • vin alb - 50 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru friptura vanatoreasca de vita carnea se spala si se sareaza. Costita se taie fasii de 2-3 cm. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Carnea se impaneaza cu costita, se inabusa la cuptor in ulei cu 100 ml apa, impreuna cu ceapa, morcovi, un cub si jumatate MAGGI, telina si foi de dafin, adaugand treptat 700 ml apa fiarta. Cand carnea este inabusita se scoate in alt vas, se raceste si se portioneaza. in sosul ramas se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, mustar, piper, sare si se continua fierberea cca 15 minute. Se paseaza sosul peste carne, se adauga zahar si se continua fierberea cca 10 minute. Spre sfarsit, se adauga vin.

Friptura vanatoreasca de vita se serveste calda, cu garnitura de macaroane, cascaval ras si unt topit deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca