Gaina, curatata si spalata, se pune la fiert la foc mic intr-o oala cu 3 litri apa. Se spumeaza, apoi se adauga zarzavatul, ceapa, ienibaharul, foaia
Gaina, curatata si spalata, se pune la fiert la foc mic intr-o oala cu 3 litri apa. Se spumeaza, apoi se adauga zarzavatul, ceapa, ienibaharul, foaia de dafin si sarea. Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic pina cind gaina este aproape gata. Se adauga cartofii taiati jumatati pe lung si se lasa sa fiarba foarte incet pina sint gata. Se scoate gaina, se taie frumos in bucati, se asaza pe farfuria de servit, se garniseste cu cartofii fiert, morcovul si telina taiate felii lunguiete. Se stropeste cu citeva linguri din zeama in care a fiert. Se serveste dupa gust cu ulei si lamiie sau otet, hrean sau mujdei de usturoi.
Pentru reteta asta m-am inspirat de la cei de la Metro...am gasit sufleul de branza la ei preparat in modul acesta, mi-a...
Sufleu de branza cu somon afumat si mentaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura