Gaina umpluta cu orez

Se alege si se spala orezul in mai multe ape, se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere si se lasa pana se inmoaie usor. Se scoate si se scurge, apoi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina mijlocie
  • 100 gr ciuperci
  • 1 ceasca de orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • 1 ceasca supa de carne
  • 1 ceasca de ulei sau
  • 50 g de unt
  • bulion

Mod de preparare

Se alege si se spala orezul in mai multe ape, se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere si se lasa pana se inmoaie usor. Se scoate si se scurge, apoi se pune intr-o oala cu unt, cu ciupercile curatate, spalate si tocate marunt si cu maruntaiele gainii tocate marunt. Se coloreaza amestecul cu o lingurita de bulion, se adauga sare si se pipereaza dupa gust. Cu acest amestec se umple gaina curatata si spalata in mai multe ape reci. Se pune o lingura de unt in tava de friptura, se asaza pe fundul tavii morcovul taiat rondele si ceapa taiata pestisori, iar peste legume se asaza gaina umpluta. Se acopera cu o ceasca de supa de zarzavat si se frige o ora la foc potrivit. Se intoarce cand s-a rumenit si se mai frige pana cand carnea este moale. Se scoate cand este gata iar sosul in care s-a facut se serveste turnat fierbinte peste bucatile de carne.

Se serveste calda, taiata felii, alaturi de umplutura si salata de sezon.

Alte retete care contin carne:

Pulpe de curcan umplute

Pui cu smantana si ciuperci

Tochitura din maruntaie de pui

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert guguluf cu fructe de padure

Incep să fiu pe lângă de tot cu denumirea rețetelor, dar chiar nu știu cum să surprind în câteva...

Desert guguluf cu fructe de padure
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii