Galuste de ficat

Se spala ficatul, se taie felii si se prajeste in unt. Feliile de ficat se scot, se racesc si se trec prin masina de tocat. Separat se freaca jumatate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr ficat
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa
  • 1 felie de franzela
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia dulce

Mod de preparare

Se spala ficatul, se taie felii si se prajeste in unt. Feliile de ficat se scot, se racesc si se trec prin masina de tocat. Separat se freaca jumatate din cantitatea de unt cu o ceapa tocata fin, miezul de franzela inmuiat in apa rece, verdeata tocata, sare si boia dulce de ardei. Peste aceasta crema se adauga galbenusurile, se amesteca energic in continuare pana la omogenizare, dupa care se adauga ficatul. Se fac galuste din amestec, care se pun sa fiarba in supa de legume concentrata. Cand galustele se ridica deasupra apei, se micsoreaza focul si se mai fierb un sfert de ora dupa care se adauga unt si verdeata tocata.
Se servesc cu legume sote sau pastrate in supa cu crutoane de paine prajita.

Alte retete:

Supa de galuste

Galuste de prune

Ciorba radauteana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca