Pentru gasca cu castraveti si ceapa se taie dintr-o gasca bucatile potrivite pentru mancare si se asaza in cratita fara untura, deoarece gasca lasa singura grasime.
Pentru gasca cu castraveti si ceapa se taie dintr-o gasca bucatile potrivite pentru mancare si se asaza in cratita fara untura, deoarece gasca lasa singura grasime. Cand incep sa se rumeneasca, se adauga o ceapa taiata marunt, se amesteca pana se ingalbeneste si se presara faina. Se toarna cate putina apa si se lasa sa fiarba inabusit, pana ce se fragezeste gasca. Daca scade, se mai adauga cate putina apa.
Se spala castravetii in mai multe ape, se curata sau nu de coaja, dupa dorinta, se taie in bucati potrivite. Se pun in cratita cu gasca. Daca trebuie, se mai adauga apa, boia de ardei si se lasa sa fiarba pana se moaie castravetii si sosul este destul de scazut.
Gasca cu castraveti si ceapa se serveste calda.
Aveam niste foi de placinta prin congelator pe care le tot mutam dintr-un loc in altul. Si pentru ca imi doream de mult timp...
Desert baclava de postOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj