Gasca cu mere

Gasca se curata si se spala iar dupa aceea se unge in interior si in afara cu unt. Se potriveste de sare si se umple cu feliute de mere calite in pre

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 gasca
  • 10-12 mere
  • 100 gr slanina
  • 40 gr unt
  • 1 pahar vin

Mod de preparare

Gasca se curata si se spala iar dupa aceea se unge in interior si in afara cu unt. Se potriveste de sare si se umple cu feliute de mere calite in prealabil in putin unt. Se pune gasca astfel umpluta in tava, se toarna vinul si se pun bucatele de slanina de jur imprejur. Se introduce in cuptor, la foc mic si se lasa sa se patrunda bine. Se unge din cand in cand cu sosul din tava si se lasa la rumenit uniform.


Se serveste aranjata bucati pe un platou si cu merele imprejur.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor

Tocanita de pui

Chiftele

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...